Previous Next Pause

خدمات برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک

خدمات برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک

 

برنامه ریزی به عنوان یکی از پنج وظیفه اصلی مدیران، نقش کلیدی در مدیریت سازمانهای موفق در سراسر جهان دارد و مدیران برای هدایت سازمان خود در محیط متغیر و پیچیده امروزی از یکی از کاربردی ترین ابزار مدیریتی، یعنی برنامه ریزی استراتژیک بهره می برند.

رشد سریع و روزافزون تغییرات محیطی ناشی از عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فناورانه موجب شده است که سازمان های دولتی و غیرانتفاعی نیز این ابزار را در جهت همگرایی فعالیت ها و منابع خود بکار گیرند.

فعالیت‌های نظام‌مند اقتصادی و تجاری در جوامع پیشرفته با اهمیت و تمرکز خاصی بر مقوله‌های مدیریت استراتژیک، برنامه‌ریزی استراتژیک و نهایتا کنترل استراتژیک، رشد، رونق چشمگیری داشته است. مسلما برندها و سازمان‌هایی در عرصه فعالیت‌های اقتصادی خود، یگانه، رهبر و یکه‌تاز خواهند بود که با بینشی متعالی و قدرت پیش‌بینی مناسب و اهمیت به سند‌های چشم‌انداز، با اتخاذ استراتژی‌های بهینه، درک مناسبی از عدم قطعیت‌ها پیدا کرده و با در نظر گرفتن تاکتیک‌ها و تکنیک‌های ویژه، برنامه‌ریزی بهینه‌ای را جهت حضوری موثر، برجسته و متمایز نسبت به رقبا، درحیطه فعالیت‌های تجاری خود ایجاد، تدوین و اجرا کنند.

هدف هر مشاوری، ارائه روشی استراتژیک بر اساس پتانسیل، مزیت‌های رقابتی و کشف و شناسایی فرصت‌های بکر و بدیع برای حضوری قدرتمند، پویا و مستمر هر شرکت در بازار هدف خود می باشد. 

در ادامه به مهم‌ترین فواید استفاده از مشاوران مدیریت استراتژیک اشاره خواهیم کرد:

 

1- اهمیت به مقوله مدیریت استراتژیک در سازمان

اصل اساسی حضور مشاور حرفه‌ای اهمیت به مبحث مدیریت استراتژیک در جهت تحقق اهداف مدیریت و اعضای هیئت مدیره و سایر ذینفعان سازمان خواهد بود. مدیران سازمان هایی که به مبحث مدیریت استراتژیک اهمیت داده و آن را در سازمان خویش اجرا کرده‌اند، نظارت و ارزیابی بر فرصت‌ها و تهدیدهای خارجی در سایه توجه به نقاط قوت و ضعف یک شرکت در سایه استراتژی‌ها را درک و تجربه کرده‌اند و قطعا با بسترسازی و حمایت مشاوران  آنان را در ایجاد، تدوین و اجرای برنامه‌های استراتژیک بازاریابی یاری خواهند کرد.

حال اگر مدیریت استراتژیک در سازمانی پیاده‌سازی نشده باشد اولین و اساسی‌ترین اصل، تاکید بر پیاده‌سازی این مقوله برای به وجود آوردن سازمانی با بینش خاص است که با مدد استراتژی‌های مفید، خلاقیت و نوآوری را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده و با ابتکار و خلق روش‌های متمایز در تولید، بازاریابی، تبلیغات و نهایتا فروش به بهترین وجه سرنوشت خود را رقم زده و با حضوری متفاوت، منطقی و موفق در بازار، آینده‌ای متعالی و مثال‌زدنی را برای برند خویش رقم می‌زند.

2- تشکیل کمیته راهبری و کمیته های اجرایی منسجم

بازار برای مشخص کردن مخاطب بازار هدف و تمرکز برای شناسایی، نیازهای اساسی مخاطب، مزیت‌های رقابتی سازمان در مقابل رقبا و بالعکس و نهایتا شناسایی فرصت‌های کشف نشده و بکر در راستای حضوری قدرتمند و پایدار در بازار هدف خواهد بود. این بخش حیاتی‌ترین قسمتی است که متاسفانه سازمان‌ها از آن غافل بوده و مسلما مشاوران حرفه‌ای قادر خواهند بود این اطلاعات را به هر نحوی و به بهترین صورت کسب کنند.

3- تهیه برنامه‌ای جامع بر مبنای چشم‌انداز‌های سازمان 

ایجاد، تدوین و اجرای برنامه‌ریزی استراتژیک بر مبنای ساختار و توانمندی‌های یک سازمان و تطابق آن با اهداف و سندهای چشم‌انداز بر مبنای آنالیز، اطلاعات تیم تخصصی تحقیقات بازار و تحلیلی مناسب جهت اجرای مناسب برنامه فوق در راستای حضوری مستمر و قدرتمند در بازار هدف.

4- ایجاد، تدوین برنامه های استراتژیک به تفکیک واحدها

مشاور استراتژی ، قادر است سازمان شما را با نظمی خاص در انجام ماموریت و اهداف خود درآورد از اینرو پس از تدوین برنامه ریزی سطح کلان سازمان ، برای واحدهای زیر مجموعه نیز برنامه همسو با استراتژی های کلان سازمان تدوین میشود .

strategy level clinicsazmani

5- رهبری و هدایت تیم های کاری

اگر سازمان دارای واحد SMO (دفتر مدیریت استراتژیک ) نباشد ، مشاور می تواند با انتخاب و هماهنگی با مدیران واحدها در جذب نفرات متخصص، مجرب و پویا همکاری داشته باشد . همچنین وی کنترل منظمی بر عملکرد تیم مروبطه خواهد داشت تا کارمندان بخش‌ فوق را به نفراتی حرفه‌ای و سفیران برجسته واحد برنامه ریزی تبدیل کنند. البته به وجود آوردن روح تعامل و همکاری و هماهنگی بین همه سازمان و تیم های کاری بسیار حائز اهمیت خواهد بود. 

6- شناخت مشاوران از کلیه فرایندهای سازمان

مشاوران استراتژی باید تا حدود زیادی نسبت به شناخت کلیه فرایندها ، مدل کسب وکار و... آشنایی خوبی داشته باشند تا بتوانند در تدوین برنامه ها در تداخل اهداف و تضاد منافع ذینفعان جلوگیری کنند. 

7- پیاده سازی استراتژی 

در زمان پیاده سازی و جاری سازی استراتژی ، مشاوران نقش مربی را برعهده خواهند داشت تا از این طریق توانمندی مجریان برنامه ها افزایش یافته ، و سوالات و ابهامات موجود پاسخ داده شود، همچنین اگر مشکلاتی ناشی از خود برنامه هاست ، سریعا اقدامات اصلاحی را طرح ریزی نمایند. 

8- کنترل استراتژیک 

مشاوران با در نظر گرفتن معیارهای ارزیابی موفقیت برنامه ها ، در زمان اجرای استراتژی مبادرت به ارزیابی استراتژی ها کرده و در صورتی که بنا به هردلیلی شرایط تداوم استراتزی مهیا نباشد ، اقدام به پیشنهاد استراتژی جایگزین بر مبنای سناریوهای از پیش تعیین شده می نمایند. 

9- اهمیت به مقوله مدیریت ریسک و عدم قطعیت‌ها

مشاوران استراتژی حرفه‌ای با مبحث فوق به طور کامل و تخصصی آشنایی داشته و با تسلط بر استراتژی‌های عدم قطعیت‌ها، تاکتیک‌های ویژه‌ای را در بازه زمانی متفاوت بر مبنای تکنیک‌های قابل دسترس طراحی کرده و ریسک‌های پیش روی سازمان را حتی‌الامکان کاهش داده و در نتیجه بر مبنای استراتژی‌های مشخص همواره باعث بهبود وضعیت اقتصادی سازمان مورد نظر خواهند شد.

10- آسیب شناسی وضعیت موجود و اصلاح سازمان

این رویکرد برای ارتقا و دوام سازمان ساختارشکنی بهینه در جهت تغییر برنامه‌های یکنواخت موثر است.

11- نگرش از بیرون به درون سازمان

سیاست‌های داخلی و بوروکراسی‌های دست‌ و پا گیر تاثیری بر نگرش یک مشاور ندارد. ارزیابی سازمان از بیرون آن اغلب نتایج بسیار شگفت‌انگیزی دارد. در واقع مشاور نسبت به کل سازمان خود دیدی وسیع داشته در واقع یکی از مزیت‌های مشاور استراتژی این است که از کارکنان شرکت نبوده و با توجه به اینکه از درون شرکت به مسائل و مشکلات شرکت نمی‌نگرد، درگیر برخی تعصبات و نزدیک‌بینی‌های ناشی از اجرا نیست. اگر واقع‌بینانه بخواهیم بنگریم چون مشاور، فردی بی‌طرف است و از بیرون به شرکت می‌نگرد، بهتر می‌تواند مشکلات و نقاط ضعف را تشخیص دهد و نهایتا ارتباط بهینه و مفیدی را با تمامی اجزای سازمان برقرار کند. 

لازم به ذکر است که خدمات برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک این مجموعه توسط همکاران آکادمی استراتژی ایران ارائه می گردد ، شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از سایت آنها دیدن فرمایید.

www.iranstrategyacademy.com

 

آکادیم استراتژی ایران

ماژول های ارزیابی 360 درجه سازمان

خدمات مشاوره مدیریت کلینیک سازمانی

خدمات تخصصی عارضه یابی سازمانی (Organizational Diagnosis)

درک و شناخت کامل از وضعیت موجود سازمان و پیداکردن مشکلات آن که با عنوان عارضه نامیده می شود، اقدامی حیاتی در فرآیند پیوسته فوق الذکر است. در این مقاله به طور خلاصه عارضه یابی سازمانی شامل مدل و کارکردهای مهم آن به عنوان نقطه آغازی جهت ورود به مسیر رشد و سرآمدی مورد بررسی اجمالی قرار گرفته است. در بسیاری از مباحث مدیریتی، سازمان به بدن انسان تشبیه می شود، چرا که سازمان نیز یک موجود پویا و زنده است. همانطوری که پیش نیاز انجام هر درمان و بهبود در بدن، انجام آزمایش های کاملی از وضعیت بدن انسان است و هر چه دقت این آزمایش ها بیشتر و دقیق تر باشد بهبودها و فرایند درمان موثرتر خواهد بود، در مورد ایجاد اصلاحات وحرکت به سوی رشد و پیشرفت سازمان نیز انجام فرایند عارضه یابی همین حکم را دارد و با انجام این فرایند سعی در یافتن معضلات و تنگناهایی داریم که ممکن است به عنوان سدی مانع حرکت سازمان در مسیر بهبود باشند.

خدمات تخصصی تحلیل کسب و کار Business Analysis

امروزه جهان بیش از هر زمان دیگری پیچیده شده است و این پیچیدگی تنها به خاطر پیشرفت علوم و فناوری نیست. بلکه بخشی از آن به دلیل افزایش تعداد پارامترهای تأثیرگذار بر سازمان می‌باشد. همین امر خود باعث ایجاد تخصص‌های حل مسئله، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی شده است. در این بین دنیای کسب و کار هم تأثیر زیادی از این مسائل پذیرفته است. علاوه بر همه این موارد رشد و توسعه روزافزون فناوری اطلاعات و جایگاه آن در سازمان‌ها و کسب و کارها نیز خود باعث پیچیدگی مضاعف موضوع گردیده است. حال سوال این است که چگونه و با چه تخصص یا تخصص‌هایی باید با این گونه مسائل برخورد کرد؟ وظیفه حل مشکلات و مسائل در سازمان، بدون توجه به نوع آن‌ها بر عهده کیست؟ نیازهای جدید سازمانی در عصر فناوری اطلاعات چگونه تعریف می‌گردند؟ و چه کسانی این مسئولیت را بر عهده دارند؟ همه این سؤالات و موارد مشابه دیگر، موضوعاتی هستند که مدیران سازمان ها با آن روبرو هستند. فرآیندهای کسب و کار به مرور زمان توسعه می یابند و تغییر می کند. اغلب این گونه فرآیندها به گونه ای توسعه می یابند تا بتوانند با نیازهای جدید کسب و کار و مشتریان هماهنگ شوند. به مرور زمان تغییراتی که

خدمات تخصصی افزایش بهره وری و کارایی سازمان (Productivity)

راهکارهای افزایش بهره‌وری مستلزم شناخت کافی وضعیت موجود و فرهنگ کاری شرکتهاست. باتوجه به تفاوتهای مهم در فرهنگ کاری شرکتها و وضعیت موجود آنها می‌توان گفت راهکارهای افزایش بهره‌وری نیز در آنها متفاوت خواهد بود. ازجمله راهکارهای افزایش بهره‌وری می‌توان به کاهش ضایعات، ایجاد تعهد در کارکنان، توجه به کارکنان، استفاده بهینه از استعدادها، ایجاد انگیزه درکارکنان، توجه به تغییرات و... اشاره کرد. درجه تاثیر هر یک از این راهکارها در افزایش بهره‌وری به وضعیت موجود شرکت در آن زمینه و ضرورت پرداختن به هریک از این موارد بستگی دارد، کـه می‌بایست به شکل ماهرانه‌ای شناسایی و اولویت بندی شده و برآن اساس اقدام شود. به عنوان مثال، در سازمانی ممکن است کاهش ضایعات در اولویت اول قرار گیرد و در سازمانی دیگر توجه به کارکنان وایجاد انگیزه در اولویت اول باشد. عدم شناخت کافی از وضعیت موجود شرکتها و بی توجهی به اولویتها می‌تواند اثرات معکوسی در میزان بهره‌وری به وجود آورد. از این رو قبل از هـــرگونه اقدامی در افزایش بهره‌وری برروی شناخت کافی وضعیت موجود و اولویت بندی صحیح راهکارها تاکید می‌شود.

خدمات تخصصی ارزیابی و مدیریت عملکرد سازمان (Performance Management)

بهبود مستمر عملکرد سازمان ها، می تواند پشتیبان برنامه رشد، توسعه و تعالی سازمان شود. بدون بررسی و کسب آگاهی از میزان پیشرفت کارها و رسیدن به اهداف، شناسایی چالشهای پیش روی سازمان، کسب بازخور و اطلاع از میزان اجرای سیاست های تدوین شده و شناسایی مواردی که به بهبود احتیاج دارند عملا نمی توانیم بر کارها کنترل داشته باشیم. ارزیابی عملکرد، فرآیندی است که به وسیله ی آن کارها در فواصل معین و به طور رسمی مورد بررسی و سنجش قرار می گیرد. برای تعیین شاخص های ارزیابی عملکرد و بررسی زمانبندی مسیر انجام فعالیتها از شاخص های کلیدی عملکرد KPI استفاده می کنیم.

خدمات تخصصی هوشمندسازی کسب و کار (Business Intelligence)

هوشمندی کسب و کار ( Business Intelligence) یا هوش تجاری، مجموعه‌ای از نظریات، روش‌ها، فرایندها، معماری‌ها و فناوری‌هایی است که برای تبدیل داده خام به اطلاعات مفید و معنادار استفاده می‌شود. هوش کسب و کار مقادیر بزرگی از اطلاعات را برای شناسایی و توسعه فرصت‌های جدید بکار می‌گیرد. بهره بردن از فرصت‌های جدید و اعمال یک استراتژی اثربخش می‌تواند مزیت بازار رقابتی و پایداری بلندمدت به ارمغان بیاورد. هوشمندی کسب‌وکار، درواقع مجموعه‌ای از مفاهیم و راهکارهایی است که به سازمان‌ها این امکان را می‌دهد تا تصمیمات خود را مبتنی بر حقایق کسب‌وکارشان اتخاذ کنند. هوشمندی کسب‌وکار همچنین به افراد در تمام سطوح سازمان، اجازه دسترسی و تحلیل داده را می‌دهد. در یک کلام ساده هوش تجاری به معنای رسیدن از داده ها به تصمیم و افزایش منافع سازمان است. در بسیار از موارد مدیران یک شرکت با تصورات خود از شرایط جاری و گذشته سازمان برای آینده تصمیم گیری می کنند.

خدمات تخصصی پژوهش در کسب وکار (Business Research)

در کل پژوهش یا تحقیق یک روند هوشمندانه، هوشیارانه، خلاقانه و سامانمند برای یافت، بازگویی و بازنگری پدیده‌ها، رخدادها، رفتارها و انگاشته‌هااست.پژوهش در کسب وکار ، در واقع جستجوی اطلاعات کاربردی ، در مورد پرسشی ویژه و مسئله ای جاری ، مبتنی بر واقعیت و جریان جامع اطلاعات است. این پرسش و مسئله بر اساس مشکل و یا موقعیت مدیریتی مشخص شده است و در واقع ورودی لازم برای تصمیم های مدیریتی است. پژوهش که به عنوان فعالیتی منسجم برای رسیدن به ‌شناختی روشن‌تر از مفاهیم به شمار می رود در گسترش مرزهای دانش و طرح افق‌های تازه برای برنامه های آتی شرکت نیز اثر دارد بنابراین پژوهشگران با نگاهی نقادانه و موشکافانه به پیرامون خود نگاه می کنند و بهترین راه حل ها را برای برطرف کردن مسایل شرکت به مدیران ارشد و اجرایی پیشنهاد کند.

آموزش و مشاوره سازمانی

انجمن بین‌المللی مشاوران مدیریت (ICMCI)، مشاوره کسب و کار را به این صورت تعریف کرده است: خدمتی که توسط یک فرد یا افراد مستقل و واجد صلاحیت به کسب وکارها، بخش عمومی و سایر بخش‌ها ارائه می‌شود. موضوع این خدمات شناسایی و بررسی مشکلات مرتبط با خط مشی، استراتژی، سازمان، اثربخشی، رویه‌ها و روش هاست که به ارائه رهنمودهای مناسب و یاری رسانی در اجرای این رهنمودها منتهی می‌شود. قرار دادن کسب و کار در مسیر چشم انداز سازمانی و کمک در رسیدن به مقصد، همچنین مشاوره بر مبنای داده های واقعی و ایجاد تفکر تحلیلی در کنار نگرش کل به جز و جز به کل از خدماتی است که بخش مشاوره کلینیک سازمانی به شما ارایه خواهد داد. همه ما می دانیم موفقیت هیچگاه بدون مشاوره با افراد خبره و آگاه به دست نمی آید!

خدمات کانون ارزیابی سازمانی (Assessment Center)

با درنظر گرفتن هزینه‌های بالای منابع انسانی علی الخصوص در بخش خصوصی، بطور ویژه آموزش نیروی انسانی،‌ استخدام مناسب‌ترین فرد برای سازمان‌های پیشرو به اصلی‌ترین دغدغه کارفرمایان بدل شده است. کانون ارزیابی (Assessment Center) در جهت رسیدن به این هدف و کمک به سازمان‌ها برای استخدام بهترین گزینه‌های استخدامی برای فرصت‌های شغلی به وجود آمده‌اند و با توجه به نتایج ارزشمندی که داشته‌اند به سرعت به عنوان یکی از محبوبترین ابزارهای استخدامی متداول شده‌اند. دقت انتخاب بهترین فرد به شیوه کانون ارزیابی بسیار بالاست و سازمان‌ها هزینه این فرایند را در مقایسه با هزینه‌های احتمالی استخدام فرد نامناسب بسیار پایین‌تر می‌دانند. فرایند ارزیابی شامل چند مرحله از جمله شبیه سازی موقعیت‌های کاری،‌ مصاحبه و تست‌های روانشناسی است که با هدف ارزیابی رفتار، برخورد و توانایی‌های متقاضی انجام می‌شود.

برگزاری آزمون های اختصاصی سازمانی

شرکت های خصوصی ، مراکز دولتی و سازمان هایی که دارای ارزیابی ها و آزمون های ، سالیانه ، دوره ای و اختصاصی با استاندارد های خاص خود می باشند می توانند از خدمات برگزاری آزمون های اختصاصی این شرکت استفاده نمایند. آزمون ها بصورت الکترونیکی برگزار شده و نتایج در کوتاه ترین زمان ممکن در اختیار شما قرار خواهد گرفت همچنین در صورت تمایل می توانید با استفاده از مشاوران و اساتید همکار شرکت ، تحلیل های آماری واقعی از وضعیت مورد ارزیابی بررسی شده داشته باشید. علاوه بر آن در صورت وجود سوابق آزمون های قبلی و یا تکرار آزمون ها مورد همکاری با این شرکت ، میتواند از خدمات گزارش پیش بینی و تحلیلی موضوع مورد بررسی نیز مطلع شوید تا بتوانید اقدامات پیشگیرانه لازم را طرحی ریزی کنید.

وبلاگ آموزشی کلینیک سازمانی

No More Articles

آمار بازدید سایت کلینیک سازمانی

1798046
امروز
دیروز
این هفته
هفته گذشته
این ماه
ماه گذشته
کل روزها
280
455
7796
13487
38107
39450
1798046

پیش بینی امروز
288

0.19%
9.35%
0.66%
0.06%
0.01%
89.74%
آنلاین (15 دقیقه گذشته):5
5 مهمان
صفر کاربر

IP شما:3.139.66.158